Thea Synapsis

Thealoz® Duo

Thealoz<sup>®</sup> Duo

Изкуствена сълза с двукомпонентен състав и многократно действие за всеки вид сухота в очите

Състав: трехалоза 3% и хиалуронова киселина 0,15%

Thealoz® Duo е оригинален заместител на сълзите с уникален естествен състав. Комбинацията от две естествени съставки, хиалуронова киселина и трехалоза, предлага максимална хидратация и смазване на повърхността на окото на пациенти, страдащи от лека до тежка сухота в очите.

Хиалуроновата киселина е биополимер, който има възможността да задържа големи количества вода, а също и да прилепва към очната повърхност, като я снабдява с повече хидратация и смазване. Освен това, трехалозата подобрява удълженото действие на хиалуроновата киселина и този начин намалява апликациите до 50%.

При синдром на сухото око преобладават екстремни условия по очната повърхност, като хиперосмоларна и суха среда, които довеждат клетките до обезводняване, в резултат на което на това място възниква възпаление. Трехалозата навлиза в епителните клетки и предпазва клетъчната мембрана от загубата на вода, както и протеините от денатуриране, и по този начин се избягва осмотичният стрес и дехидратацията на клетките.

Както хиалуроновата киселина, така и трехалозата подпомагат миграцията, адхезията, разпространението и защитата на клетките по повърхността на окото. Регенеративното и лечебно действие на Thealoz® Duo го правят идеален препарат след прекарани очни операции и наранявания.

Разтворът Thealoz® Duo е хипотоничен, за да осигури облекчение и защита на хора, които използват контактни лещи, без да засяга меките лещи, поради липсата на консерванти.

Thealoz® Duo се предлага във флакон за многократна употреба, без консерванти, благодарение на филтърната система Abak®. Предлага се в две опаковки от 5ml и 10ml.

 

Този продукт може да бъде закупен online от:

Аптеки Ремедиум

Софармаси

Санита

Thealoz® Duo се предлага в опаковки от:

5мл

10мл

Информация
за продукта

Thealoz<sup>®</sup> Duo

Свали информацията в PDF файл.

ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА

THEALOZ® DUO

 

Този продукт е медицинско изделие. Моля, прочетете инструкцията преди употреба. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

 

ПОКАЗАНИЯ          

THEALOZ DUO е показан за предпазване, овлажняване и смазване на окото при лечение на умерен до тежък Синдром на сухото око.

Само за очно приложение.

 

ПОДХОДЯЩ ЗА

  • - Възрастни
  • - Деца: Родителите или грижещите се за децата лица, трябва да поставят продукта
  • - Бременни или кърмещи жени,въз основа на настоящите познания
  • - Носещи всички видове контактни лещи.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не инжектирайте и не поглъщайте.

Не използвайте THEALOZ DUO,ако сте алергични към някоя от съставките му (вж. Описание на изделието).

 

ОПИСАНИЕ НА ИЗДЕЛИЕТО

THEALOZ DUO е разтвор за очно приложение, съдържащ трехалоза(3%), натриев хиалуронат  (0,15%), натриев хлорид, трометамол, хлороводородна киселина и вода за инжекции.

THEALOZ DUO е стерилен, без фосфати, хипотоничен и pH неутрален разтвор.

Разтворът се предлага в ABAK® мултидозова бутилка. Това иновативнои патентованоустройство дава възможност за прилагане на капкитеза очи през 0,2 µm филтър, предпазващ разтвора от бактериално замърсяване, без наличието на каквито и да е консерванти.

Следователно, THEALOZ DUO е нежен за очите, тъй като не съдържа консерванти. Липсата на консерванти позволява защитата на очните тъкани и също така не предизвиква реакции от страна на потребителите, които са чувствителни към консерванти.

 

ПОЛЗА, ПРЕДСТАВЯНЕ И МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

THEALOZ DUO се препоръчва в случай на дискомфорт, “щипане”, чуждо тяло или дразнене на окото. Тези симптоми могат да бъдат предизвикани от външни фактори като вятър, тютюнев дим, замърсяване, прах, слънце или студ, суха топлина, климатик, пътуване и продължително стоене пред екрана на компютъри операция на очите, като рефракционнахирургична интервенция и операция при катаракта.THEALOZ DUO осигурява незабавен комфорт презцелия ден, облекчение на симптомите на сухота вочите, съгласно гореописаното.

THEALOZ DUO осигурява незабавен комфорт през целия ден и облекчение на симптомите на сухота в очите.

THEALOZ DUO се понася добре от очната повърхност и може да се използва от лица носещи всички видове контактни лещи.

Основните съставки на THEALOZ DUO са трехалоза и натриев хиалуронат.

Трехалозата е естествено вещество, присъстващо в много растения и животни и може да съществува при изключително сухи условия. Тя има защитни и хидратиращи (овлажняващи)свойства.  

Натриевият халуронат, намиращ се естествено в човешкото око,задържа водата за хидратиране и смазване на повърхността на окото. Той задържа разтвора върху повърхността на окото, осигурявайки продължително облекчение и съкращение на времето за заздравяване на очната повърхност.

Уникалната комбинация между трехалоза и натриев хиалуронат в THEALOZ DUО предоставя продължителна защита, овлажняване и смазване на очната повърхност.

 

ОБЩИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

Дозировка:1 капка във всяко око, 4 до 6 пъти дневно.

Не е необходимо специално обучение преди прилагането на THEALOZ DUO.

Измийте добре ръцете си преди употреба.

Не използвайте каквито и да е инструменти за отваряне на бутилката.

Когато използвате за първи път THEALOZ DUO, ще забележите, че за отделянето на първата капка е необходимо повече време, поради уникалната филтрираща система в бутилката (вж. Описание на изделието).

Поставете една капка вджоба на клепача, като леко издърпате долния клепач надолу и погледнете нагоре. Затворете внимателно окото след поставяне на капката.

След употреба, поставете отново капачката върху бутилката. 

 

 

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Продуктът е предназначен за многократна употреба от един пациент.

Не преотстъпвайте бутилката на други хора, за предпазване от така нареченото кръстосано замърсяване.

Проверете, дали опаковката не е повредена преди първото използване на този продукт.

Проверете дали обезопасителния пръстен на бутилката е цял преди първото й използване.  

За да избегнете замърсяване, не докосвайте върха на бутилката до каквато и да е повърхност.

Трябва да потърсите лекарска помощ, ако симптомите Ви се влошат или не се подобряват.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Вие не трябва да шофирате или да работите с машини, ако след употреба зрението Ви е замъглено: изчакайте петминути докато зрението Ви се възстанови (проясни).

Изчакайте поне 10 минути между прилагането на друг очен продукт.

Никога не разреждайте THEALOZ DUO или не го смесвайте с други разтвори.

След първата употреба, ако бъде изложена на ниско атмосферно налягане, бутилката може да протече.

 

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Съобщавани са следните нежелани реакции: редки случаи на леко дразнене и зачервяване на очите.

В тези случаи, носещите контактни лещи трябва да ги свалят.  

Когато използвате капки за очи, може да изпитвате някои симптоми на дискомфорт, като чувство на  парене, “щипане”, усещане за чуждо тяло в окото и замъглено зрение за кратък период от време.

Ако забележите някакви нежелани реакции или необичайно усещане след употребата на този продукт, моля консултирайте се с Вашия лекар и съобщете тази информация на локалния дистрибутор, производителя или Вашия локален здравен орган (вж. информацията за контакт в края на инструкциията за употреба).

 

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ И ИЗХВЪРЛЯНЕ

Да се съхранява между 8°C и 30°C.

Не излагайте Вашия продукт на пряка слънчева светлина или влага.

Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху бутилката и картонената опаковка.

Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец,в случайче опаковката не е била отворена и е съхранявана правилно.  

Продуктът може да се използва до 6 месеца след първото отваряне. След този период, изхвърлете останалия продукт, съгласно изискванията.

Проявете отговорност при изхвърлянето на продукта, съгласно локалните разпоредби (бутилката трябва да се изхвърли в контейнера за домашни отпадъци, картонената опаковка и листовката могат да бъдат рециклирани).

 

Дата на издаване и версия на инструкцията за употреба: Ver.4   11/2019


Thealoz<sup>®</sup> Duo

Thealoz® Duo

Thealoz® Duo е оригинален заместител на сълзите с уникален естествен състав. Комбинацията от две естествени съставки, хиалуронова киселина и трехалоза, предлага максимална хидратация и смазване на повърхността на окото на пациенти, страдащи от лека до теж